Mamy jesień Kochani! O tak uwielbiam tę porę roku. Ogólnie rzecz biorąc kocham wszystkie cztery. To szczęście że mamy w jednym miejscu aż cztery pory roku. Teraz nastał czas złotych liści, ciepłych herbatek, spacerów.
Ja dla Was mam przepis który sama w tym roku wypróbowuje pierwszy raz ale jest to w sam raz na te dni w których szybciej łapiemy choroby i wirusy.
Przepis banalnie prosty:
imbir obieramy i kroimy w plasterki
cytryny wyparzamy i kroimy
wkładamy do słoika i zalewamy miodem
wkładamy do lodówki na 3-4 dni i w tym czasie możemy korzystać już z niego.
Jeżeli chodzi o trwałość to myślę do 5 dni max ale dam Wam znać jak mój się zachowuje i czy nadaje się do dalszego korzystania z niego.
Gdy cytryna i imbir puszczą soki syrop będzie rzadszy. Pijemy zalewając łyżkę lub dwie syropu ciepłą wodą na czczo.
Dajcie znać co Wam wyszło
Pozdrawiam trzymajcie się cieplutko
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Chętnie podyskutuję z Wami. Dziękuję za każdy komentarz